top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLine Timmermans

Over kleine geluksmomenten en roze kaketoes

Bijgewerkt op: 11 jul. 2023

Ken je dat gevoel, die tinteling, dat kortstondige geluk van een erkentelijke blik, een korte warme groet? In de supermarkt, in trein, tram, bus of metro, tijdens je wandeling? Zo’n brief encounter? Ken je dat? Wel, wij tonen je dat. Wij tonen je dat kortstondige geluk, die vluchtige momentjes, die glimlach. Wij, dat is Paté Patiné. Een collectief van gepassioneerde fotografen met een hart voor de mens en zijn omgeving.


En weet je wat roze kaketoes linkt aan ons, mensen? Ze hebben een groot verspreidingsgebied, zijn zeer sociaal en hebben over het algemeen een lief karakter. Maar ze kunnen ook ondeugend zijn. En als ze het ergens niet mee eens zijn, zullen ze van zich laten horen. Ze vragen veel geduld en zorg, maar bij een goede verzorging valt het luidruchtig zijn wel mee. Als men hen veel aandacht geeft, worden ze ook steeds rustiger. Kaketoes moeten genoeg afleiding krijgen, zodat ze zich niet gaan vervelen. Wel, wij zijn dat ook. Wij allemaal. Roze kaketoes.


Tot welke (onder)soort je ook behoort: we banen ons met z’n allen een weg in dit universum universalis. Met respect voor ieders eigenheid. Of eigenaardigheden, soms. Dat maakt ons tot interessante individuen, studie-waardige onderwerpen. Zeker ook in interactie met elkaar en met onze omgeving. En dat is wat Paté Patiné doet. We observeren en leggen die momenten vast.Wat ons verbindt, is sterker dan wat ons uit elkaar drijft. Beelden spreken en verhalen raken. Ontdek wat we voor jou in de etalage hebben gezet en proef eens van onze fijne vleeswaren. Het zal zeker naar meer smaken. Ontdek onze etalage >


Paté Patiné.

Not pointless

230 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page