top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLine Timmermans

Samenwerking met Odisee hogeschool smaakt naar meer

Wat doet een fotografencollectief dat zich wil toeleggen op sociaal-humanitaire fotografie? Het zoekt naar toegang tot gemeenschappen en plaatsen die anders gesloten blijven, of moeilijk bereikbaar zijn. Odisee hogeschool biedt ons die toegangspoort. Onderzoekers geven ons de kans om een glimp op te vangen van hun onderzoekswereld en hun acties op het terrein vast te leggen.Begin 2023 bereikte ons vanuit Odisee de vraag of we ons collectief eens wilden komen voorstellen tijdens een bijeenkomst van het onderzoekscentrum Sociaal Werk. We werden er met veel enthousiasme onthaald. Vele aanwezigen zagen mogelijkheden voor samenwerking in verschillende onderzoeksprojecten.


En zo geschiedde. Religie en solidariteit werd onze lakmoesproef. We kregen toegang tot de community kitchen van de Holy Trinity kerk en tot de Al Amal moskee en wonnen het vertrouwen om er te mogen fotograferen.


Ook voor de onderzoekers leverde de samenwerking een meerwaarde op: ze beschikken nu over relevant beeldmateriaal dat ze kunnen benutten in hun onderzoeksoutput. En dat doen ze ook.

Zo werd Paté Patiné expliciet aangehaald op de webpagina van het project. Er vond een tentoonstelling plaats op de campus. Er werden foto’s opgevraagd voor publicatie in een handboek sociaal werk voor de opleidingen. Er werd beeldmateriaal aangeleverd om een interview met één van de onderzoekers op te luisteren. En in de nieuwsbrief van het onderzoekscentrum Sociaal Werk, vers van de pers, werd Paté Patiné lovend in de kijker gezet: oordeel zelf.


Het smaakt naar meer. En er ís ook meer op komst. We keep you posted.

PatéPatiné.

Not pointless


129 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page